Mentor Program

 • Projekt helyszíne:
  • Magyarország, Budapest
 • A projekt időtartama:
  • 2020 március – folyamatosan mostanáig
 • A program célja: 
  • Mentorálás
 • A projektünk célzott csoportja:
  • nők
  • lány gyermekek
 • Összesen kb hány ember részesült a projekt pozitív hozományából?
  • 4 mentorált
 • Hány munkaórát fektettek bele a résztvevők a projekt megvalósításába? 
  • 400

A projekt bemutatása

A  Soroptimizmus EDUCATE / EMPOWER / ENABLE víziójával összhangban, a Budapest CORVINUS Club alapításának évében indította el egyik fő programját, melynek középpontjában fiatal nők mentorálása és támogatása áll.

Olyan fiatal lányokat, nőket támogatunk, akik anyagi/szociális helyzetük miatt nehezebben tudnak boldogulni a tanulmányaikban, karrierjükben, életükben. Klubunk tagjai olyan szakmájukban kiemelkedő tevékenységet végző nők, akik élettapasztalatukkal, szakmai tudásukkal, kapcsolatrendszerükkel és személyiségükkel segítik mentoráltjaikat egy-egy konkrét cél elérése érdekében. Ha pedig arra van szükség, akkor végig kísérjük pályájukat felsőfokú tanulmányaik elvégzése alatt, és segítjük mentoráltjainkat abban, hogy jó eséllyel sikeres emberekké váljanak. 

Programunk főbb pillérei a következők:

 1. Pályaválasztási tanácsadás és szakmai betekintés biztosítása
 2. Személyes mentorálás és networking lehetőségek teremtése itthon és külföldön
 3. Apponyi-Rosenberg Ösztöndíj

A Mentor Programban együttműködő partnerünk a XII. Kerületi Önkormányzat Népjóléti irodája. A Népjóléti Iroda és a klubunk között fennálló bizalmi és közös értékrendbeli kapcsolat hosszú távú gyümölcsöző együttműködést enged meg, immáron 2020 eleje óta.  Az együttműködés keretében a Bursa Hungariaca ösztöndíjasait támogatjuk a fenti irányvonalak mentén.

Mind az egyéni, klubon belüli mentorálás, mind az Önkormányzattal való együttműködés célja, hogy a kiválasztás során a Soroptimist International szellemének megfelelően segítsük az általunk kiválasztott fiatal lányokat, hölgyeket. Az anyagi támogatást és az egyéb mentorálást is a klub nevében adjuk és azzal a céllal is, hogy olyan fiatalokat segítsünk a szakmai és magánéletbeli sikerek elérésében, akik később esetleg a Soroptimist klub aktív tagjai lehetnek.

A Mentor Program mellett létrehoztunk egy ösztöndíj programot, az Apponyi-Rosenberg Ösztöndíjat, melynek segítségével minden évben anyagilag is tudunk támogatást nyújtani az erre pályázóknak. Az Apponyi-Rosenberg Ösztöndíjról, a pályázás feltételeiről itt olvashatsz bővebben.

Mentor programunk jelenlegi mentoráltjai:

 • Lengyel Renáta festőművész hallgató
 • Bogár Szabó Rebeka pszichológia szakos hallgató, idegenvezető, japán tolmács
 • Hej Barbara gimnazista, aki 16 évesen az ukrán-orosz háború kitörésekor menekült át Magyarországra. Jelenleg a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumába jár, annak Diákotthonában lakik, és egészségügyi területen szeretne majd továbbtanulni. 
 • Mógor Boglárka ELTE Gyógypedagógia Karán tanul, versenysportoló (atléta)  

Hogyan lehet jelentkezni a mentor programunkba?

Klubunk ajtaja és szíve mindenki előtt nyitva áll. A mentor programban olyan nehéz anyagi/ szociális helyzetű nőket, lány gyermekeket tudunk fogadni, akik iránymutatásra, emberi példa követésére vágynak. Azok, akik úgy érzik, hogy egy ölelő női közösség tudna a legjobban segíteni az életükben felmerülő nehézségekben. Anyagi és időbeli korlátozottságainkat figyelembe véve, maximális odaadással állunk mentoráltjainkhoz. 

Ha úgy érzed, hogy érdeklődnél a program iránt, küldd el részletes bemutatkozó leveledet az info@soroptimistcorvinusclub.hu e-mail címre. Kérlek a tárgyban tüntesd fel a ,,Mentor program” nevet.

További projektek

Ösztöndíj Program

A projekt bemutatása Apponyi-Rosenberg ösztöndíj: A  Soroptimizmus EDUCATE / EMPOWER / ENABLE víziójával összhangban a Corvinus Klub Budapest alapításának évében indította el egyik fő programját, a mentorprogramot, melynek középpontjában fiatal nők szakmai és személyes támogatása áll.  Egy évvel később, 2020-ben

Tovább olvasom »

Orange the World – Bordó Krizantém 2021

Kiszabadult Szavak A projekt bemutatása November 25. a Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja. Az Orange the World kampány keretein belül két hetes figyelemfelkeltő rendezvénysorozatot szerveztünk művészekkel, előadókkal és pszichológus szakemberekkel. 2021. November 12. – Megnyitó, Improvizációs színházi előadás A rendezvény

Tovább olvasom »

Orange the World – Bordó Krizantém 2022

Elődeink énekes üzenete A projekt bemutatása A Bordó krizantném ötletgazdája és programmenedzsere a művészetek finom hangját választotta a téma megmutatására, érzékenyítésére. Az idén egyik klubtársunkat Berta Alexandrát kérte meg, hogy az előadás népzenei részét megszerkesztve alkossanak egy különleges estét, amelynek

Tovább olvasom »